Werken

Bij Bij Tjoonk ben je onderdeel van een bedrijf, een boerenbedrijf. Het werk dat je bij ons doet is belangrijk voor het functioneren van de boerderij. We verdelen het werk in vier sectoren: groen, keuken, dieren en techniek.
Alle onderdelen staan met elkaar in verbinding en kunnen dus niet zonder elkaar. Als je rondloopt op ons erf zie je deze samenwerking terug.

Het werk op de boerderij verschilt per seizoen, hierdoor ervaren deelnemers veel variatie. In het voorjaar en de zomer zijn we veel op het land te vinden om onze groenten te verzorgen die vervolgens in de keuken verwerkt worden of in de winkel verkocht. In de herfst en winter onderhouden we het bos op het landgoed en voorzien we klanten van brandhout.
De dieren vragen dagelijkse verzorging; het ene seizoen in het weiland en het andere seizoen in de stal. In de winter maken we in de werkplaats onder andere schapenhekken om in het vroege voorjaar hokken te kunnen maken voor de komst van de lammetjes.

Wat is er bij ons te doen

IMG_20190222_153730133

Zaaien, onkruid wieden en oogsten op het land. Grasmaaien, bosmaaien en bladbazen. Snoeien, zagen en hakken. Dat is werken in het groen bij Bij Tjoonk!

DSC00208

Koffie zetten, koken en bakken. Groenten van het land verwerken voor de winkel en het verpakken van producten. Dat is werken in de keuken bij Bij Tjoonk!

DSF9447

Voeren, afmesten, opstrooien en verzorgen. Afrasteren, bemesten en gras schudden. Dat is werken met dieren bij Bij Tjoonk!

_DSF9352

Zagen, schuren, schroeven. Meten, bedenken en ontwerpen. Dat is werken in de techniek bij Bij Tjoonk!

Wat kan Bij Tjoonk betekenen?

Als je als deelnemer bij Bij Tjoonk komt werken, dan stellen we samen een eigen plan op. Een plan met persoonlijke doelen waarbij persoonlijke ontwikkeling het doel is. De deelnemers van Bij Tjoonk zijn heel divers, de persoonlijke doelen kunnen daarom ook heel divers zijn.

Het ontwikkelen van ritme en structuur in de week, leren op tijd uit je bed komen, leren werken met de bosmaaier, hygiënisch werken in de keuken en/of hoe ga je met andere mensen om. Zo maar een korte opsomming van doelen waar mensen aan werken bij Bij Tjoonk.

De professionele begeleiding van Bij Tjoonk helpt je om aan deze doelen te werken. Een deel van de deelnemers begeleiden we richting de overstap naar vrijwilligerswerk, een opleiding of (deels) betaalde baan.
Voor andere deelnemers is doorstroom niet het hoofddoel, maar ook daar zorgen we dat je blijven ontwikkelen centraal blijft staan. Want een leven lang leren is een recht voor iedereen.

Werken, leren en groeien. Daar staan wij voor!

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op!