Bij Tjoonk is een leer- en werkbedrijf in combinatie met een boerderij. Beide onderdelen van het bedrijf zijn belangrijk. Door deze combinatie is er altijd zinvol werk te doen op de boerderij. Dat vinden we belangrijk, we nemen onze deelnemers serieus en willen hen daarom ook serieus werk bieden.

Voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, die met hun persoonlijke talenten aan de slag willen, biedt Bij Tjoonk leer- werktrajecten. Wij kunnen het steuntje in de rug zijn dat helpt om tot bloei te komen. Vanuit onze achtergrond in het (speciaal) onderwijs en de fysiotherapie hebben wij een programma ontwikkeld waarvan wij geloven dat het de kansen op een (deels) betaalde baan vergroot. Deelnemers aan ons leer- en werktraject bieden wij een vast dag- en weekprogramma dat aansluit bij de mogelijkheden en wensen van de individuele werknemer. Door bij ons te werken maken deelnemers kennis met alle aspecten van werken.

Klik, het vakblad voor de verstandelijke gehandicaptenzorg heeft in november 2022 in een mooi artikel heel goed weten te verwoorden wie we zijn, wat we belangrijk vinden, hoe we werken en met elkaar omgaan in onze eigen mini-maatschappij. Artikel Klik

In het volgende filmpje krijg je ook een mooi beeld wie we zijn en waar we voor staan bij Bij Tjoonk Wie zijn we bij Bij Tjoonk?  En daar zijn we trots op!

Voor een impressie van onze werkzaamheden: bedrijfsimpressie Bij Tjoonk

In ons magazine uit 2020 kun je nog meer over ons lezen.