Roerige tijden

Op dit moment heeft heel de wereld last van de gevolgen van het Coronavirus, wij bij Bij Tjoonk zijn geen uitzondering. Gelukkig hebben we veel ruimte op ons bedrijf en kunnen we met de nodige aanpassingen en hygienemaatregelen open blijven. We zijn blij dat we voor een deel van onze mensen werk kunnen bieden en daarmee structuur en ritme in de week. We kunnen zelfs wat extra mensen ondersteuning bieden. Anderen houden we op de hoogte van de boerderij middels vlogs, telefoontjes en foto’s. Er zijn zelfs deelnemers die ‘huiswerk’ van ons krijgen. Hopelijk kunnen we ook snel iedereen weer begroeten op ons erf want we missen hun aanwezigheid wel.

Ondanks alles is de bouw van de stal gewoon doorgegaan. De stal is bijna klaar, helaas is het examen van onze deelnemers die hebben meegebouwd niet doorgegaan in verband met het Coronavirus. We gaan uiteraard een nieuwe datum plannen om het examen af te nemen.
Afgelopen weken was het erg droog en leek het wel een kleine Sahara op ons erf, het was een grote zandbak aangezien al het straatwerk opnieuw werd aangelegd. Het moet eerst slechter worden voor het beter wordt, in dit geval kunnen we zeggen dat deze uitdrukking klopt!

Verder zijn we druk in de kwekerij; zaaien, poten, wieden zodat we hopelijk over een paar maand kunnen oogsten. Binnen gebruiken we de tijd voor een kleine interne verbouwing, onze lokalen worden heringericht, het voorlopige resultaat is veelbelovend!
Al met al gebeurt er weer heel veel bij Bij Tjoonk, gelukkig hoeven we niet stil te zitten!

 

 

Share this Post