Op onze boerderij hebben we verschillende dieren. We houden zoogkoeien en hebben we een kleine schaapskudde. Daarnaast hebben we nog enkele andere dieren. De dieren moeten dagelijks gevoerd worden, de waterbakken moeten gevuld worden en hun stallen moeten schoon gemaakt worden. Naast de dagelijkse werkzaamheden zijn er veel werkzaamheden die belangrijk zijn maar niet dagelijks voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn het onderhouden van dierenverblijven, het scheren van koeien en schapen en het verplaatsen van dieren naar een ander verblijf.

Naast de dieren beschikt de boerderij over een kwekerij met boomgaard. In deze kwekerij kweken we fruit, groenten en bloemen. In de kwekerij zijn we dagelijks druk met het zaaien, stekken en oogsten. Een deel van de oogst leveren we aan ’t Hof van Colmschate. Ook is het belangrijk dat het onkruid verwijderd wordt en dat de planten voldoende water krijgen. Maar ook het maaien van het gras is een klus die uitgevoerd kan worden.

We werken samen met landgoed de Bannink, onze boerderij is onderdeel van dit landgoed. Regelmatig voeren we klussen in het bos en op de landerijen uit. We knotten de wilgen, snoeien houtsingels en knippen de heggen. Ook het kloven van brandhout is een activiteit die we uitvoeren.

Bij Tjoonk heeft een werkplaats waarin we reparaties verrichten. Ook nemen we in opdracht kleine timmerklussen aan. We maken dan bijvoorbeeld een tuintafel, vogelhuisje of konijnenhok. De werkplaats zorgt ervoor dat we ook bij slecht weer of in minder drukke perioden zinvol werk kunnen verrichten.