2022 nadert alweer zijn einde…

De vorige keer dat we schreven was 2022 net begonnen en zijn we alweer op weg naar de winter. Wat gebeurt er toch veel en wat nemen we weinig tijd om dat op de website te zetten. Een kleine tip, wil je bijhouden wat we doen kijk dan op onze Facebook of Instagram.

Afgelopen jaar is er zoals altijd weer veel gebeurt. De Maakstal is een heel eind gevorderd met alle werkzaamheden: er is riolering aangelegd, toiletten geplaatst, de winkel is klaar, er zijn 2 werkruimtes klaar om in te richten, er zit voor een deel houten gevelbekleding op de Maakstal. De eerste klussen binnen worden al uitgevoerd, zo leuk om de ruimtes in gebruik te zien!

Met de t(h)offe akker hebben we dit jaar een mooi project gehad: we leveren groente aan ’t Hof van Colmschate, wat ons betreft een mooi voorbeeld van zinvol werk!

Qua cursussen hebben we ook niet stil gezeten dit jaar: er zijn 5 deelnemers die hun certificaat hebben gehaald om te mogen werken met de shovel. In de tuin heeft een deelnemer zijn cursus ‘Werken in de tuin’ afgerond en enkele weken geleden is de kookcursus gestart. Hier leren 4 deelnemers hoe je zelf een gezonde maaltijd maakt, de wachtlijst voor de volgende groep is al gemaakt.

In september hebben we ook nog ons 5-jarig jubileum mogen vieren met een open dag. Wat hebben we genoten van de ongeveer 300 bezoekers, vele mooie reacties hebben we gekregen. Op het erf staat nu met trots een mooie vlaggenmast, zodat niemand meer om Bij Tjoonk heen kan.

Ons doel om meer bekendheid te geven aan ons werk en wat een leer-werkbedrijf voor je kan betekenen is bereikt, mede door de mini-documentaire die in première is gegaan tijdens de open dag. Ondertussen hebben we deze alweer aan schoolklassen kunnen laten zijn tijdens boerderij-educatie, wat ook weer mooie reacties oplevert!

Kortom er is weer veel gebeurt in 2022, houd onze sociale kanalen in de gaten voor meer nieuws tussendoor.

Share this Post